En liten reflektion

26.03.2022

Family, friends & followers - Är du en person som tycker om att bli "ett med soffan" och dyka in en annan värld än din egna - gillar du film och att titta på serier? Ja, jag vet - jag är sen på bollen. ALLA har nog redan sett serien Succession och nu kan även jag sälla mig till skaran. Jag hade endast hört talas om den men inte varit tillräckligt manad och intresserad av att följa den. Inte förrän jag hörde talas om själva storyn och "hur märklig en familj" egentligen kan vara. Är alla medel tillåtna och hur långt kan man gå för att få makten - det lät lockande och jag sögs med. Helt plötsligt blev jag sittandes i soffan avsnitt efter avsnitt och levde med i den mäktiga medie familjens tillvaro. Det finns rika människor, det finns förmögna och sedan finns det denna - mer behöver jag inte säga!

Lojalitet och trevlighet är en bristvara i denna serie oh redan från  första avsnittet satt jag som en fågelholk med hakan nere i bröstet - ordväxlingarna var en orgie av svordomar och karaktärer som spelar suveränt - det måste jag erkänna. Innehållet är varken action eller mord - däremot dräpande ordval som får mig att antingen skratta eller häpna.  Antingen gillar man det och förlikar sig med en annorlunda typ av serie eller inte. Jag förlikade mig med den typen av kommunikation och fortsatte följa denna destruktiva familj. Ärligt talat - vilka skumma och märkliga människor - de har lyckats fånga själen i var och en. Jag har mina favoriter som jag vurmar för lite extra - och andra skrattar jag härligt åt. Fyra syskon som är olika och trånar efter "makten" i familjeföretaget och knepen är många och levereras på olika sätt. Det bjuds på en arsenal av förmögenhet och vackra vyer - det finns inte mycket som fattas -  exceptionell och speciell skulle jag beskriva serien. Nu är jag inne i säsong 3 och jag säger - Go Kendall Go. Resten får ni räkna ut eller börja titta på serien.....

När jag inte tittar på serier som avkoppling varvar jag med att läsa. En bra bok får avrunda min kväll och blir en härlig kvällslitteratur. Jag varierar mellan skönlitteratur, fakta och biografier - man måste dosera lagom av allt. I dag inhandlade jag boken - då det verkligen är hög aktuellt med det som pågår kring oss - krig i europa och allt lidande som jag inte trodde skulle komma så närainpå. Vissa krig har pågått i världen i Vår vernissage 4 Mars var en färgsprakande succé med 100 inbjudna gäster. Vi lyckades skapa ett härligt mingel med mycket prat, skratt och surr. Al

Det känns som att jag vill skapa lite nytt - eftersom min konst är som jag "ytterligheter" - så kan det mycket väl komma oväntade penseldrag och färger på mina alster framöver. Inte så märkligt eller förvånande eftersom jag skapar utifrån stunden och känslan jag befinner mig i just då. 
Jag fick frågan om jag var deprimerad när jag målade en specifik tavla. Frågan var relevant eftersom personen reagerade starkt på motivet. Men jag svarade att det var jag definitivt inte - absolut inte. Däremot så målar jag utifrån konst som tilltalar mig själv. Detta var en skön bekräftelse på min konst för det är exakt det jag vill - jag vill beröra er med den, jag vill dyka in i era känslor och jag vill lämna avtryck! 

4 dagar efter att utställningen avslutats målade jag detta alster. Det är en färgskala som jag inte har valt tidigare men motiven är tillbaka. Abstrakta ansikten där "ögonen talar" och rör om i ert inre.

Vad känner du - vad tänker du - hur reagerar du när du tittar på denna målning?


- Att inte våga är att aldrig få veta -