Art meets Fashion

17.04.2021

Nyfiken - klicka på bilden.........

Family, friends & followers - Nu har en vecka passerat och jag tänkte uppdatera er med hur en vecka för mig som konstnär och entreprenör kan se ut. Det är allt från digitala och fysiska möten - planering av försäljning och lansering - kreativitet i min ateljé där alster skapas i rasande takt - kontakt med leverantörer gällande beställningar av material och tryck - skissa och skapa nya produkter - besöka mina sömmerskor i Borås för upphämtning av leverans eller beställa nya produkter - planera utställningar med "allt det innebär" - vara aktiv på sociala medier och hålla kontakt med ER - kontorsarbete som egen företagare med fakturering och bokföring - osv, osv.....

Denna vecka har varit en bra vecka och den började med att jag inspekterade min nästa plats för min konstutställning i Maj. Galleri Tegel på Tändsticksområdet i Jönköping är den optimala platsen för att exponera konst. Lokalen har högt i tak och en rymd som får tavlorna att andas och ett utrymme som krävs i dessa sammanhang. På avstånd ska man kunna blicka in i en tavla för att sakta gå den till mötes och upptäcka små detaljer i målningen. Den industriella känslan som är avskalad själ ingen uppmärksamhet från alla alster, tvärtom samsas den väl med konsten - jag gillar det kala vita och moderna stuket på lokalen och atmosfären man kan ta på! Återkommer med datum och öppettider.


Det gäller att vara uppdaterad och lära sig nya saker, nya vägar att vandra. Jag förkovrar mig genom internationella digitala seminarium som jag tycker ger både inspiration och kunskap. Det är en djungel där ute i konstvärlden och konkurrensen är brutal. Det underlättar inte att det "lilla gröna viruset" som mitt barnbarn kallar Corona pausar möjligheter till samarbeten och utställningar i mindre Gallerier. 

Men det gäller att ha ett öppet sinne och knyta kontakter för att kunna öppna nya dörrar. Jag var inbjuden som föreläsare till Jönköping Östers Rotary Club i veckan och det var fantastiskt roligt att få inspirera andra människor. Att bli mottagen på ett hjärtligt sätt och den uppskattning jag fick på mitt skapande inspirerar mig än mer! Art meets Fashion - från första penseldraget till en färdig produkt - det är berättelsen om min konst- och entreprenörskapsresa. Detta var ett tillfälle för mig att skapa "uppmärksamhet och kännedom" om mig och mitt företagande!


Konst och Design! Stay tuned - jag är en av utställarna på Local Femmes Sommarmarknad. Den kommer att lanseras framöver på Instagram och det är många designer som visar upp sin kreativa ådra genom olika hantverk. Ännu ett sätt att nå ut och profilera sig på!

- Alla vägar bär till DesignByBetterLook -