Back on track - 2022...

16.02.2022


Family, friends & followers - denna artikel har några år på nacken vill jag lova. Jag hittade den i mina gömmor och blev påmind ännu en gång att "det alltid har bott en fashionista i mig"..  Och att tiden har vingar som viftar snabbare och snabbare - för många år har passerat. Det känns nästan lika länge sedan jag skrev några rader till er om mig eller om mig till er! För er som inte vet så kan ni skönja en historia i mitt liv som jag är väldigt glad att få ha upplevt - att få se fram och baksidan av en modells tillvaro. Min varade i 7 år och tog mig till olika platser i världen - jag avrundade min karriär med en 3 månaders sejour i New York - the big apple! Berättar mer om detta i ett eget inlägg längre fram.

Nytt år, nya insikter, ny tid, ny inspiration, nya produkter - jag hälsar 2022 Välkommen och ser fram emot allt jag vill göra och hoppas kunna checka av det vid årets slut. Dock inga nyårslöften för jag tror inte på den metoden utan jag lovar mig själv att göra mer av det som gör mig glad, det som stimulerar mig och att få uppleva mer i tillvaron - det är mitt "nyårslöfte"!                                              Även om inte allt infrias så kan jag glädja mig med att jag hade en ambition som kanske inte räckte eller ändrade färdriktning. 

Hur många gånger ändrar man sig inte efter att ha tagit ett beslut -  och man inser att det inte var rätt väg man tog och därför känner sig misslyckad. Glöm det, släpp det - allt sådant kallar jag för livserfarenhet och utveckling - inte felsatsning.. Att få möjlighet att upptäcka saker och ting man inte skulle ha gjort annars, man lär sig alltid något nytt och det kan öppna nya dörrar. Det finns alltid utrymme för visdom och klokhet.

2022 - året började med en konstutställning på Gummifabriken i Värnamo. Jag var nöjd över att få ihop en serie som tilltalade mig med både färg och motiv. Jag har tidigare nämnt att det ligger  jobb och planering bakom en utställning, Det är inte bara till att "smascha" upp lite tavlor på en vägg.och sen är det "klart" - vilket en del skulle kunna tro.  Det ska finnas en helhet, ett flow och en tanke bakom hängningen av alla alster. Ett vant öga ser och känner det ganska omgående.

Nästa konstutställning äger rum 5-9 mars och det tillsammans med 4Colours.  Vi är fyra kvinnor, fyra konstnärer med fyra olika konstuttryck - låter det inte spännande? Konst är till för alla och det finns utrymme för alla konstnärer - det gäller att hitta sin publik och att nå ut till er kära besökare. Inför vår utställning anlitade vi en fotograf som tog riktigt fina bilder på oss - tack @tommag - Smålandsfoto. Nu hoppas vi att så många som möjligt är nyfikna och kikar förbi Kvarteret Ödlan i Jönköping för att spana in lite konst!.

Sportlov - jag och MR P tog lite ledigt och begav oss till värt härliga och kära Nice. Dagarna var underbara med sol och värme - 16-18g som varade 10 dagar i sträck. - vem kan klaga på det när man möter våren i sin andra hemstad. Vi hyrde bil och upptäckte nya omgivningar kring vår stad. Lilla  Valbonne med den pittoreska inramning staden bjuder på. Om det finns gallerier missar vi inte att få inspiration och bekanta oss med nya konstnärer.. Tanken var att vi skulle åka skidor - den närmaste alptopp ligger ca 1 1/2 tim bilfärd från Nice - mm, underbart, jag vet! Man tittar ut över havet ena stunden och efter bilfärden är man uppe i backen - visst är det oförskämt lyxigt och fantastiskt. Men då det varit den varmaste Januari-Februari på 100 år var det inte mycket snö i backarna. Det uteslöt inte en åktur upp till alperna för att insupa naturen runt omkring och vandra omkring och se nya vyer. Det hann bli en snabb sväng över till Italien - ca 40 minuter med bil - för att ännu en gång få lite Italiensk atmosfär. Utöver det blev det många fina promenader utmed Promenade Anglais - havet sida vid sida och en frihet som man nästan kan ta på. Mycket mat blev det, lite padel och att i det stora hela njuta av livet och varandra!

Jag passade även på att fotografera några av mina nya produkter då det finns en eon av möjligheter med alla bakgrunder. Färgerna, havet, ljuset - ja allt är gratis och serveras som på ett silverfat dessutom matchar det min design ypperligt. Så nu inväntar jag ny leverans av tyg för att mina sömmerskor ska kunna sy lite nytt åt mig - och er! Framöver bär det iväg till Borås igen där jag tillbringar mycket tid i mitt entreprenörskap.

Jag har varit ute och rest  - i dubbel bemärkelse - då jag haft påhälsning av Covid. Men nu är jag tillbaka och hoppas ni vill fortsätta att läsa mina rader. Mina förhoppningar är att jag emellanåt kan skicka med lite humor och skratt - även tips på lite av varje!

To be or not to be - that is the question...