Här och nu...

11.07.2021

Family, friends & followers - Ja, vi har det bra - 10 dagar av semestern har passerat i ett härligt semester lunk. Ni vet att jag inte är någon rutin människa men det finns ändå få saker eller upplevelser som är s.k höjdpunkter och dem vill jag inte vara utan. Det ena är att dagarna börjar långsamt med en morgon promenad längs Promenade des Anglais där man möts av solens strålar och ett hav som bjuder in till ett behagligt morgondopp. Stunden på morgonen mellan kl 8-9 är som lugnast och då njuter jag som bäst. Promenaden avrundas med att gå förbi bageriet och köpa nybakad baguette till den stundande frukost.

Den andra höjdpunkten får både mig och MR P får oss att känna oss som tonåringar och att tiden står stilla. Att sätta sig på bönpallen och hålla om MR P som rattar mc:n som en första klassens racerförare och glida fram utmed medelhavet och känna vinden smeka min kind - det kallar jag frihet. Tryggt njuter jag av lyckoruset av att ”bara dra”. Vi packar ner våra badkläder och åker iväg och sick-sackar oss fram till en strand där vi solar någon timme, Därefter drar vi vidare till någon by eller plats vi inte utforskat. för att inta en lunch och insupa atmosfären. Många korta åkturer har det blivit under årens lopp - allt från Monaco, Italien, ST Tropez, Vence, Antibes osv. Förresten, MR P är mitt bästa "semester häng" - emellanåt kryddas det med våra barns sällskap - det är livets höjdpunkter. På tal om att köra - fransoserna är mästare på att fickparkera. Men de gör det på sitt egna speciella vis där det hela går ut på att just deras bil får plats i rutan - de förflyttar bilen framför eller bakom genom att gasa lite lätt och liksom putta och putta på den andra bilen - japp, sedan är det klart.                

En annan sak som jag reagerar på är att fransoserna älskar husdjur och då menar jag hundar. Det är skillnad på att rasta sina "små vänner" - i Sverige har vi lärt oss att plocka upp hundbajs men här torkar de hundarnas rumpa med papper och låter "korvarna" ligga kvar. Dessutom berömmer de hunden med "bravo, bravo". Ja, det är lätt att få sig ett gott skratt men lika lätt att bli irriterad på vissa saker gällande deras beteende.


Den tredje "rutin" är mycket smakfull - en drink!. Det finns en drink som jag har som favorit här i Nice och den heter P***Star. Första gången jag smakade den var på Hotel Negresco så det blir ett och annat besök där för att smutta på den otroligt goda och fräscha drinken.. Som ni kan ana så har vi hunnit med det också och fler lär det bli!Semester - så det blir endast dessa korta rader från mig. Vi har det så "gött" och vi fortsätter i samma spår några veckor till med lite roligheter inplanerade. Men det återkommer jag till!


Life is good if you are kind to yourself ...