I Konstens tecken......….

22.08.2021


Family, friends & followers - Denna helg har sannerligen "gått i konstens tecken" och jag känner mig påfylld av kreativitet inför Konstrundan om exakt två veckor - vi se's väl på Galleri Tegel i Jönköping! Jag har fyllt på med så mycket inspiration, energi och välbehag under dagarna i Stockholm så det är bara till att sätta igång med skapandet som glöder.                      

Jag och MR P tog bilen upp till Stockholm i torsdags för att vara med på Liljevalchs finissage. Eftersom det aldrig blev någon vernissage för Liljevalchs Vårsalong i våras pga Covid så valde man att avsluta hela utställningen med en final - finissage. Dessutom firar den anrika konsthallen på Djurgården 100 år. Det kändes förväntansfullt, pirrigt och härligt på en och samma gång. Det är tråkigt att det är över - utställningen har pågått i tre månader - men å andra sidan så är mitt uttagna alster sålt. Inte kunde jag ana det när jag blev antagen till Liljevalchs - vilket var den bästa födelsedagspresent jag fick förra året - och som är en av mina höjdpunkter inom mitt konstnärsskap. Vi minglade omkring och betraktade alla andra konstverk som bestod av en blandad kompott utav färg, smått och stort, modernt, målningar och skulpturer. Många röda prickar drog uppmärksamheten till konsten så även till min tavla - ja, den blev såld. Jag är så nyfiken över vem som ska pryda sitt hem med mitt verk - vad tilltalade personen när hen vilade sina blickar på mitt alster "Someone". Vilka känslor berörde den och VARFÖR?


Liljevalchs - har fått en tillbyggnad och vi hade möjlighet att få en inblick i den omtalade Konsthallen - Liljevalchs+. Huset har 3 våningar vilket kan förklara den enorma rymden och ljuset som inte gör någon besviken - åtminstone inte oss konstnärer! Som vanligt så antingen "tycker man om något" eller så "tycker man inte om det" - så är fallet även här. Arkitekten Gert Wingårdh är själv mycket stolt över sin skapelse som genomsyrar hans förkärlek till betong. Han gör det med finess, modernitet och inte minst med det viktigaste - förutsättning för att konstnärer ska kunna exponera sin konst på stora ljusa ytor. Jag imponerades och hoppas på att få besöka många kommande utställningar och då vill jag gärna se några internationella konstnärer. Här finns alla möjligheter och Stockholm kan sträcka på sig i konkurrensen gällande konsthallar i Norden.Artipelag - en plats jag läst mycket om men tyvärr inte besökt. "Bättre sent än aldrig" och nu när vi befann oss i Stockholm var det äntligen dags. Hur förklarar man kortfattat att det absolut överträffade mina förväntningar - jag överväldigades av den konsthall som bredde ut sig i flera hallar med oändlig konst. Smakfullt, lugnt och fridfullt med naturen utanför som en fin inramning - denna skatt som får alla lystmäten stillade. Man kan ta båten från Nybrokajen ut till Artipelag, 1 1/2 tim - perfekt utflykt och aktivitet som turist i vår vackra huvudstad. Det pågick en utställning med konstnären Roland Hanson och hans verk beskriver jag som "måleriska och storstilade".


Moderna Museet - vi avslutade resan med ett kort besök på Moderna Museet och kände nog att "konstkontot" var väl påfyllt. Vi drog sakta hemåt för att avrunda kvällen i vår ateljé med ny inspiration och skapar glädje. Så nu är det fram med penslar, målardukar och färger som ska samsas om sitt utrymme och sin del av nästa konstverk. Det är endast två veckor kvar innan portarna till Södra Vätterbygdens Konstrunda slås upp och då hoppas jag att ni slinker förbi och säger HEJ!. Jag kommer att finnas på Galleri Tegel, Tändsticksområdet i Jönköping.


ARS LONGA, VITA BREVIS - Konsten är lång, livet är kort