Kreativa jag......….

02.09.2021


Family, friends & followers - Tiden galopperar iväg och jag önskar jag kunde säga detsamma om mig själv! Det enda som "galopperar" är min hjärna - tankar med allt som ska göras, påbörjas och avslutas. Jag antar att ni känner igen er nu när semestern är över och ni är tillbaka på era arbetsplatser - är ni redo, har ni ångest, längtar ni till nästa ledighet, vill ni byta jobb......har någon av tankarna snuddat er och isåfall - vad gör ni åt dom?

Jag påbörjar bloggen med lite "skåpmat" om vad som hänt sedan sist och tänker att jag avslutar den med helgens stundande utställning - Södra Vätterbygdens Konstrunda 2021.

Jag sitter i styrelsen på det kvinnliga nätverket BPW - Business Professional Women. internationellt nätverk. Vi anordnar 9 föreläsningar om året inom våra fokusområden - Karriärutveckling, Hälsa och Ekonomi. Förra veckan var vi i Vetlanda och lyssnade på ett föredrag om High Performance - att hög prestera är ok - men det är inte ok att INTE återhämta sig. Många kvinnor har ett oerhört inre driv och ibland saknas balansen i tillvaron. Sara Furulund som höll i själva dragningen var en ödmjuk ung kvinna med egen erfarenhet och kloka insikter som hon ville förmedla och vi tog tacksamt emot det. Vissa av oss fick "aha upplevelser" som var positiva och bekräftan på att det inte är något fel på dem / oss!

Padel - som så många andra  - det har säkert inte undgått er i mina sociala medier - har även jag blivit smittad av pandemin som kallas Padel. Det kom smygandes för ca 1 år sedan och det har fortfarande inte gått över. Tvärtom nöjer jag mig inte med att spela med "tjejerna" varannan vecka. Nu har jag egen PT även här - MR P. Min MR är utan att skryta duktig på mycket inom många områden - och glad för det är jag - då lär jag mig lite av allt. Dessutom är det väldigt roligt att göra saker ihop i en relation och att ha gemensamma intressen. Självklart inte allt för det är ju så viktigt med egentid och att få göra det man själv är intresserad av. Man ska inte "växa ihop" man ska växa tillsammans!Södra Vätterbygdens Konstrunda 2021 -  2016 arrangerades denna konstutställning för första gången i Jönköping och i år var det femte gången jag medverkade. Jag är så tacksam och belåten över att ha haft tillgång till Galleri Tegel - det jag anser vara det optimala och enda Galleri i Jönköping - för att exponera min konst på bästa möjliga sätt. Atmosfären, rymden, väggarna och den industriella lokalen kan göra vilken konstnär som helst hellycklig! Mitt koncept för i år var dels mina abstrakta alster som jag målar på lite större dukar med intensiva och snabba penseldrag där jag låter färgerna breda ut sig i olika kaskader. Dessa snabba penseldrag byts ut till koncentrerade mjuka och noga utvalda drag när jag målar mina kvinnoporträtt - ansikten som gestaltar kvinnor från 20-talet med ett glättigt yttre och en stor dos vemod inombords. På så sätt vill jag dyka in i era känslor och beröra er, lämna avtryck! Totalt hängde det 10 stora alster och 7 mindre på väggarna. Förutom det hade jag även tillfälle att presentera min fashion och design då alla mönster är sprungna ur min konst - Art meets Fashion. Jag är så glad över alla fina reaktioner jag fått från er och att ni imponeras av mitt koncept och önskar mig lycka till.  Dessutom att det är en så blandad publik som tilltalas av min konst och vill följa mig på min resa. Håll er uppdaterade så får ni se vad som händer mig och mitt konstnärskap. Lite planer finns framöver men det finns utrymme för mer.....


Lite axplock från veckan som varit 

Svampplockning - det räckte iallafall till varsin go smörgås - det krävdes en hel del tillbehör!    Vabbat - lilla Chloe var en aning snorig och fick stanna hemma - här är hon nyfiken på hur och varför man använder spolar till håret .                                                                                                                            MC - tog en tur med "hojjen" ( MR P kör och jag sitter där bak och njuter) och avslutade kvällen  med en räkmacka  i solnedgången - fina sensommarkvällar som man måste ta vara på.


"To be or not to be that is the question"