Lansering - Art meets Fashion

09.04.2021

Nyfiken - klicka på bilden.........

Family, friends & followers - Välkomna till min värld av en touch av flärd, style och mycket kreativitet. Ni kommer att få en inblick i min vardag som konstnär, designer och entreprenör. Det blir en blandad kompott av inspiration och "visste du att", smått & gott, lågt & högt och lite roligheter blandat med en dos allvar. Med andra ord som livet i det stora hela där den ena dagen är den andra OLIK! För er som inte känner mig och vet vem jag är och vad jag gör så beskriver jag mig själv ytterst kortfattat - mer finns att berätta!

Jag är mamma, sambo, mormor, syster, kompis och kollega som bor i Jönköping. Jag är född i Kroatien och har 5 syskon. Utöver det har jag även bott i Halmstad, Göteborg och Arbrå (i Hälsingland). En kort sejour till New York under min period i livet ( 7 år!) då jag jobbade som modell. 

Jag älskar alla sorts "bubblor" och då menar jag såpbubblor, badskums bubblor och champagnebubblor. Bästa mixen är att omge sig med badskum i badkaret samtidigt som man blåser såpbubblor i ena handen och sippar på ett glas bubbel i den andra. Barnsligt roligt! Min omgivning skulle nog kunna intyga att jag har lätt till skratt - att jag har en stor dos av humor - vilket jag tycker underlättar livet!

Jag är svag för vackra bokomslag och kan köpa en bok enbart för omslagets skull -  det vackra går mig inte oberört förbi - även om det endast gäller en bok. Jag är svag för vacker prosa men uppskattar även dokumentärer och verklighetsbaserade berättelser. Ibland varvar jag dock med lite spänningsromaner för att få lite variation. 

På fritiden är jag aktiv och håller igång med olika träningsformer och det är bl a styrketräning, yoga och "hör och häpna" padel - jag har inkluderats i den nya epidemin. Utöver det tillbringar jag mycket tid i min atelje där många alster skapas och kreativiteten flödar. Konsten är grunden till mina motiv som jag återger på textil.

Min personlighet är ytterligheter då det liksom inte finns plats med ordet "lagom". Jag har ett behov av variation och vill känna förändringarnas vindar. Jag vill och vågar prova olika saker och möjligheter som ges eller fångas upp i tillvaron. Att inte våga är att aldrig få veta - därmed är cirkeln sluten då jag kombinerar mina två stora passioner när jag återger min konst på textil och skapar fashion - Art meets Fashion.

Redan som 10-åring köpte jag mina första stövlar och jag minns fortfarande känslan av den enorma lycka som jag upplevde den stunden. De var av ljusblått jeanstyg med en klack och skaftet gick upp till knävecket där snörningen slutade. Min fascination för kläder och det kvinnligt vackra har funnits i mitt DNA sedan barnsben. Jag är helt övertygad om att jag föddes med högklackade skor och en garderob med vackra kläder - för hur skulle jag annars kunna förklara min exceptionella genuina passion för just skor och mode! 

Inte undra på att jag personifierar ordet kvinna med Sophia Loren som jag upptäckte i TV-rutan som liten flicka och tappade andan. Hon var det vackraste jag hade sett och fortfarande är hon enligt mig en av världens vackraste kvinnor.

Till er andra vackra kvinnor - vem är du, vad vill du och vilken klädsel bär du?