Nakna sanningen eller draperad illusion......….

20.09.2021


Family, friends & followers - om ni mot all förmodan saknat mina inlägg så kan jag bara säga att jag INTE haft blogg detox! Faktum är att jag varken glömt bort er eller strategiskt uteblivit med mina rader - absolut inte. Livet rullar på och jag har haft tid att fundera lite och tänker stanna kvar vid ämnet "sociala medier" - hur vi påverkas av det och hur mycket det styr vår tillvaro. Egentligen en relevant tanke då jag både vill och behöver ha kontakt med er kära followers. Dessutom är det en kanal där jag når mina köpare och har möjlighet att exponera min konst och design - ett nödvändigt ont om man vill uttrycka sig krasst! 

Allt är inte guld som glinmmar - men det vet vi redan. Frågan är om vi kan förhålla oss till det då vi scrollar igenom både kända och okända människors liv på sociala medier.. Vi ser den ena bilden vackrare än den andra - vi bjuds på utsöktare rätter än vi kan tillaga i vårt egna kök - vi ser modebilder med prislappar som lätt kan uppfattas som "feltryckta" för det finns inte utrymme för dessa plagg i våra plånböcker - vi ser kärlekspar på exotiska resmål och tror det är deras vardag - vi ser hem som mer liknar "showroom" än living room. Vi förförs av andra människors liv och tillvaro. Detta blir en illusion som är förklädd eftersom flertalet av "oss" lägger upp "vad vi tror" andra vill se - dessutom ska det vara perfekta bilder. För vem vill se tvätthögar i tvättstugan, vem vill se garderober som är kaos, vem vill se skrikande barn, vem vill se människor som tvistar om än det ena eller det andra, vem vill se vidbränd mat och en armé av kastruller i köket - VEM VILL SE DEN NAKNA SANNINGEN? Och - vem har tid och lust att plocka fram mobilen i denna sekund för att föreviga ett brustet hjärta eller sorg som byggt bo i själen - vem vill se något som får oss att eventuellt må sämre än vad vissa redan gör - någon som tycker att alla andra har ALLT... och lite till. 


Jag är så autentisk jag kan mot er - jag friserar inte min tillvaro utan jag visar er exakt vad jag gör, var jag är, vad jag har och vad jag tycker om. Inte för att stoltsera och briljera utan för att ni ska kunna lära känna mig och min vardag - att få en inblick i mitt personliga liv - mitt privatliv förblir privat. Endast jag bestämmer var den gränsen går och hur långt in i mitt revir jag vill släppa in er. Dessutom anser jag att "det ena utesluter inte det andra". Det går att vara både slösa och spara, det går att hiva en bägare ena dagen på en rockklubb för att andra dagar frottera sig med bubbel. Det är inte vad man har och vad man gör som är betydelsefullt utan HUR man är som människa!

Nu några frågor till er mina followers och jag hoppas ni vill svara på dessa så jag kan få lära känna er lite bättre och få en uppfattning om vilka fina människor som har lust att "följa mig" - och varför!

- Hur många följer du på sociala medier? Hur många gånger per dag kollar du i sociala medier? Hur ofta handlar du kläder på nätet? Vad vill du veta mer om mig? Har du scrollat runt i min webbutik? Blir du glad över att vara aktiv på instagram? Får du inspiration av sociala medier? Är det fejk eller inte fejk? Drömmer du dig bort via scrollandet i olika flöden? Vad får dig att skratta i sociala medier? Lär du dig något i dessa flöden? Tror ni jag är en snäll och rolig person? Vilka tider på dygnet är du inne i dina flöden?


Slutligen - vad vill jag ha sagt med detta inlägg - egentligen vill jag bara nudda vid ämnet - för jag är nyfiken på er och ert beteende kring sociala medier och om ni vill lära känna mig mer - personligt. Likaså om ni har distans till flöden som briserar i våra mobiler och om jag påverkar er och kanske inspirerar er. Jag respekterar alla och era vanor kring sociala medier - men glöm inte att även en fasad har en insida!

Det finns dom som har det mycket bättre och mer - MEN det finns dom som har det mycket sämre och mindre..


Lev - men lev "ditt liv" - lev inte genom andra!