Semesterläge inställt...

05.07.2021

Family, friends & followers - Nu hägrar några veckors semester och när årets semester infinner sig beger jag och MR P oss till vårt älskade Nice i Frankrike - vårt näste och andra hem.

Jag kommer att ta lite ledigt eller åtminstone vara lite selektiv - kanske kortare - med mina inlägg då jag personligen resonerar som följande när det kommer till semester och ledighet. För att kunna känna sig riktigt ledig ska man avstå sina vardagliga rutiner och måsten - jag vill koppla av från förpliktelser och lägga fokus på annat - eller på inget  alls. Att göra det man inte har hunnit eller har en förmåga att alltid skjuta fram. Det är väl det som är tanken och lyxen med att vara ledig - att inte alltid vara nåbar och att kunna inta "off-läge". Så det blir ett kort inlägg idag - men jag återkommer!

Nice är som sagt vårt näste och paradis och fungerar som utgångspunkt då vi upptäcker platser runtomkring. Närheten till Italien, Spanien, Korsika och många, många andra underbara platser i Frankrike har vi hunnit att uppleva ett flertal gånger. Jag vill kunna vara flexibel i min planering - fast vissa saker såsom resor med logistik kräver sin planering - utöver det vill jag vara spontan. Tänk er - inga tider att passa, äta när man vill, ha sovmorgon om man känner för det, skräpa omkring i slapp klädstil ena dagen för att den andra klä upp sig för en trevlig middag på restaurang, ta morgonpromenad med ett dopp, fika i tid och otid, dricka goda drinkar, läsa böcker, lyssna på Sommarpratarna när man ligger på beachen, åka MC utmed medelhavet, handla hos kvarterets slaktare, skippa make-up på dagarna, gå på marknader, åka båt, promenera omkring i oupptäckta kvarter, använda solhatt hela dagar, skippa klockan och vilken veckodag det är, besöka kulturella platser och musikfestivaler......               

Min semester är som jag - ytterligheter. Ena dagen ”hivar man en bägare på ett hak” för att i nästa skåla med ett glas bubbel i flärdfull miljö.. Men det ena utesluter inte det andra!

Ja, tack och lov att man får bestämma själv hur man vill ha sin semester och med vem  man vill tillbringa den med - eller vad säger ni? Ledigheten har precis börjat och några dopp har det hunnit bli och kroppen har antagit en nyans brunare än vanligt - jag älskar solen och det känns som det är ömsesidigt!  Allt som behövs i ett kylskåp...

VIVE LA FRANCE!