Vad ska du bli när du blir stor?

01.06.2021

Nyfiken, klicka på bilden....

Family, friends & followers - "vad ska du bli när du blir stor" - vem kommer inte ihåg den frasen och vem ställer inte den frågan till ett barn som är tillräckligt gammalt för att förstå den. Oftast svarar de flesta att de vill jobba på samma jobb som mamma eller pappa! 

När jag var liten  - sisådär 7-8 år - ville jag bli "fröken" som så många andra flickor. Mina fröknar var så snälla och omtänksamma - precis så ville jag också bli. Min första fröken hette Britt Joby och min andra Ulla Pihlqvist. Än idag minns jag dem ganska tydligt - deras personligheter och deras utseende - två helt skilda individer och olika på många sätt.  I 10-års åldern och fram till att började högstadiet ville jag bli flygvärdinna. - jag tänkte som så  "att få resa och se hela världen samtidigt som man fick vara trevlig och prata med alla människor man träffade" var ju perfekt och inte ansträngande alls - utöver det så fick man klä sig i snygga uniformer. Mer behövdes inte för att en liten tös på 10 år skulle planera för sin yrkesroll och framtid! Som ni förstår så har jag alltid tyckt om att prata och aldrig haft svårt för att hålla små presentationer eller stifta nya bekantskaper - tvärtom. När jag kom upp i tonåren så tvistade jag till det med att jag ville bli journalist - fortfarande skulle jag få prata med människor men nu skulle jag dessutom få ställa många frågor. Den drömmen höll jag fast vid länge tills den raserades en dag i skolbänken på gymnasiet. Min lärare sa till mig "att så där skriver man inte, man har inte den stilen och det språket" när man skriver en roman. Det hjälpte inte att jag hänvisade till Ernest Hemingway och hans "talande" skrivspråk - tydligen hade han patent på det och ingen kunde få tillstånd att nagga på patentet! Där och då lade jag ner min penna och den förblev liggandes i åratal - jag varken kunde eller ville skriva mer. Tänk vad en mening, några ord kan göra - i ett enda andetag kan det släcka eller tända en låga - i mitt fall släcktes den totalt och förblev så i många år.

Livet gick vidare och jag halkade in i mode branschen - till att börja med som modell och jag jobbade i 7 år med alla postorder kataloger i Borås. Det var ett äventyr som jag är väldigt tacksam över att ha upplevt. Resor som tog mig till andra länder, många möten med intressanta människor - det fanns en och en annan "skitstövel" också måste medges men de finns ju överallt.

Efter det hägrade mode branschen i annan form - jag anställdes inom H&M  i Jönköping, Göteborg och Stockholm. Lärorika år med ansvar för personal och även butik. Därefter utbildade jag mig till Informatör, ett yrke som gav utrymme för både skrivandet och att kommunicera och informera andra människor - och att även få leda!

För att cirkeln skulle slutas gällande mitt skrivande eller rättare sagt saknande av att få uttrycka mig i skrift - plockade jag ihop skärvorna efter min kraschade dröm om att bli journalist och började blogga. Jag o MR P reste en hel del och vårt intresse var att besöka hotell och restauranger - många upplevelser blev det på kort tid. Jag sammanställde alla hotell och restauranger - poäng bedömde dem efter mitt tycke och smak i olika kategorier. På så sätt återupptog jag skrivandet.                      Jag började även en kvällskurs i Kreativt skrivande - mycket intressant och lärorikt. - dessutom påbörjade jag en bok som jag absolut ville skriva och ge ut. Idag är jag  tacksam för att det inte blev någon bokdebut för min del även om läraren och kollegorna var lyriska!                                            Avslutningsvis - så här kunde ett utkast i bloggen se ut som tyvärr är nerlagd. Nuförtiden uppehåller jag mitt skrivande med denna enkla blogg som du läser just nu!


Exedra Boscola, Nice, Frankrike

BETYG:
Miljö/läge/omgivning 3
Feeling/atmosfär 9
Service 5
SUMMA: 17

SVIT 307 *****
Detta luxuösa hotell är ett ypperligt exempel på att den vita oskuldsfulla färgen är fenomenal på att förföra. Jag förtrollas av det fashionabla, rena och exklusiva som beskriver Exedra utan att överdriva. Allt är vitt och åter vitt med en finess som lockar fram det särpräglade hotellet representerar.
Receptionen är väl rustad med kunnig och självfallet genomtrevlig personal som tar hand om sina gäster på ett elegant och angenämt sätt. I ena hörnet av foajén uppenbarar sig en klassisk vit flygel som matchar de romantiska och samtidigt kitschiga rokoko stolarna som står majestätiskt och strategiskt utplacerade. Den enda färgklick är röda rosmotiv som smakfullt matchar och balanserar den vita inredningen.
Vår svit kan beskrivas som ett spatiöst och vackert rum. Dubbelsängen var sagolik, inbjudande och bekväm. Trendigt läckra prisma lampor hängde ner från taket på varsin sida av sängen och ramade in den på ett mycket utsökt sätt. Säng gavlens guldfärgade dekor mjukade upp den vita färgen och det gav ett påkostat intryck.
Badkaret var strategiskt placerat i ena hörnet av rummet och hade ett smakfullt koncept med badprodukter bestående av 16 olika flaskor för hela kroppen. Rekommenderar er att koppla av med ett bad samtidigt som ni blickar ut över ett av det mest fantastiska hotellrum jag upplevt.
Hotellet har en utmärkt restaurang, en trevlig bar och ett spa med gym. Läget på denna vackra boulevard är suverän och jag tipsar er om att åtnjuta ett glas champagne på uteserveringen. Du finner såväl shopping, barer, kaféer och underbar strand inom räckhåll.

Från inredning till personal, från spa till kvaliteten på alla bekvämligheter uppfyller Exedra allt man förväntar sig av ett femstjärnigt hotell. Till alla er som tilltalas av design och moderna rum - till er har jag hittat detta palats som jag utan tvekan kan rekommendera om ni ska till Nice. Denna favoritstad som har ALLT!


     "Find your way home"