Vardagen knackar på dörren...….

12.08.2021


Family, friends & followers - Jag vaknade imorse och insåg att mitt blogg uppehåll lider mot sitt slut. Semestern är nästan över och jag har mjukstartat höstens aktiviteter. Vardagen knackar på dörren och det är lika bra att förlika sig med att sovmornar och sena vardagskvällar byts ut mot "lite" rutiner. Jag vet att många tycker det är fruktansvärt jobbigt och tråkigt men med rätt inställning och snabb anpassning till verkligheten så blir livet lite enklare. Jag försöker plocka fram det positiva och lägga min energi på det istället för att tycka allt är tråkigt och jobbigt. En sak som jag funderat över är att varför människor har en tendens att tycka och prata om sådant som de "inte tycker om" eller gillar eller har kommentarer som inte sympatiserar med deras egna värderingar. Vore inte livet lite gladare och roligare att omge sig med människor som lyfter fram det roliga, vackra och goda för att omge sig med positiv energi. Självklart ska man vara ärlig och säga vad man tycker - OM någon frågar. Jag resonerar som så att har man inget gott att säga så behöver man inte säga något alls! 

Tror ni att någon skulle reagera om jag lade till ”Filosof” på mitt visitkort? Min personlighet är ju ytterligheter och en av de finaste komplimanger jag fått var för många år sedan då en person sa följande: - Du har glimten i ena ögat och allvaret i det andra! En beskrivning på mig som person vilket jag blir otroligt glad över.

Vet ni -  jag erkänner att jag somnade om denna morgon och det händer inte ofta. Det är ju trots allt söndag - en s.k vilodag som min kära mor alltid påpekade och påminde mig om. Man skulle i stort sett kunna ligga i soffan och glo upp i taket och räkna får - kanske var det det hon menade med "vila"! Förr i tiden hade jag en otroligt inbokad kalender just söndagar - att städa och tvätta denna veckodag var inget ovanligt. Dessutom skulle man hinna med att träffa allt och alla - fika var ett stående inslag och många koppar kaffe blev det. Men ju äldre jag blir plockas även min bekvämlighet fram - på ett positivt sätt. Numera är mina söndagar inbokade med sådant jag prioriterar och det som gör mig glad. Emellanåt gapar kalendern tom men då finns det utrymme för spontanitet och det uppskattar jag..

Då jag har förmånen att hålla på med mina passioner - jag gör "version 2 " i livet - så har jag också frihet under ansvar - struktur och rutiner och en agenda som ska följas. MEN skillnaden är att jag kan göra det när "jag" vill eftersom jag äger och disponerar min tid precis som jag vill och i synnerhet när jag vill. Sommaren lider mot sitt slut och det vi tar med oss in i höstmånaderna som hägrar är fina minnen. Minnen som skapas av upplevelser och stunder vilka vi plockar fram kalla, blåsiga och mörkar kvällar framöver för att påminna oss om vad livet har bjudit på och vad vi har tagit vara på!Jag vill citera en mycket klok herre som kan skapa rabalder på både negativt och positivt sätt - jag avstår att namnge honom men ni vet alla vem han är då han figurerat i Tv-rutan som en del av en jury.  Ja, exakt han - filosofen med stort färgglatt skägg i rutiga knäbyxor! Han sa som så: - Jag vill inte sitta och prata minnen med mina jämnåriga vänner ( 50-55 år) och leva som om livet vore slut - jag vill fortsätta att skapa minnen så att den dagen jag sitter i min gungstol och är 90 år kan plocka fram dessa. Jag förstår honom fullkomligt - visst kan man prata minnen och skratta åt roliga episoder men jag vill leva i nuet och vara närvarande i stunden. Jag pratar hellre om det som komma ska än att spola tillbaka samma gamla film och titta på repriser. Livet skulle kännas torftigt och tomt om man återberättar samma gamla historia om och om igen - som om livet passerar revy utan nytt innehåll. Jag vet inte om jag kan förtydliga mina tankar men jag hoppas ni förstår vad jag vill ha sagt - MEN ni behöver inte alls hålla med.

Det är Söndag eftermiddag och jag ska strax iväg på ett träningspass. Jag gillar verkligen att avrunda veckan med träning för då känner jag mig "liksom lite nyttig" efter helgen som ofta innehåller lite "smått och gott". Idag var jag och MR P ute och cyklade och vi passerade olika ställen i vår stad Jönköping och det kan knappast undgå någon hur staden har förändrats och byggts ut. Det är annat än på min tonårstid då man absolut inte ville säga att man var från Jönköping som kallades för Smålands Jerusalem. Nu är det en stad som lever och pulserar och utbudet på alla fronter har utökats otroligt mycket. Nuförtiden tänker  jag knappast på alla kyrkor vi har - förutom den stora utanför vårt fönster som arrangerar bröllop varje lördag. Man skulle kunna säga att jag ”går på bröllop” varje lördag - dock som objuden gäst där jag står och spejar nyfiket för att få en glimt av de vackra brudparen!

Min kommande vecka blir en skapande och intensiv vecka eftersom Konstrundan 4-5 september är runt hörnet. Tavlor ska ramas in och målas, foldrar ska tryckas och all annan planering kring en utställning som jag beskrivit i tidigare inlägg. Dessutom ska jag och MR P på trevligheter i Stockholm och det återkommer jag till nästa vecka.     Tills dess - ta vara på stunden och varandra!Kom ihåg - "det ena utesluter inte det andra"